Utrustning för fiske

Det finns gott om utrustning för fiske på marknaden. Det finns dock vissa saker som är viktigare att ha än andra när det kommer till denna aktivitet. För det första måste man ha någon typ av fiskespö. Dessa finns både som metspö, kastspö och flugfiske-spö. Vilket man väljer beror lite på vad och var man vill fiska. Om man mest är intresserad att ta upp småfisk eller betesfisk från en brygga kan ett metspö vara ett bra val. Om man däremot är ute efter att fiska på havet eller i en större sjö är det ofta bättre att satsa på ett kastspö. Om man har tillgång till en å eller en långgrund sjö kan ett flugfiske-spö också vara lämpligt. Detta fungerar också vid fiske från en båt, men då bör man vara ensam i båten eftersom att linan är mycket lång.

När man ska fiska är det också viktigt att man har rätt kläder på sig. Man bör alltid tänka på att klä sig enligt principen kläder efter väder. En flytväst hör också till det man bör bära när man fiskar. Man kan drunkna även i grunt vatten. Om man har barn med sig bör även de ha flytvästar anpassade efter deras vikt på sig.

Det är också viktigt att ha med sig lite olika fiskedrag. Om man bara har med sig ett ända drag är risken stor att fisken inte vill nappa på det. Då kan hela fisketuren vara förstörd. Man bör ha med sig både stora och små drag för att enkelt kunna anpassa sig till situationen. Dessutom bör man ha med både mörka och färgglada drag för olika vatten. Det är också bra att ha lite extra lina. Om linan går av är det en fördel att kunna ersätta den snabbt och enkelt för att kunna fortsätta fiska.