Jaktmässor

Jaktmässor och utställningar har länge varit en del av den svenska jakt-kulturen. Inom området jakt finns många stora tillverkare av vapen, kläder, sikten och annat. Dessa brukar vara med på de allra flesta större mässor i landet.

Som jägare kan dessa vara utmärka ställen att träffa andra jägare på. Man kan diskutera strategier, hundar, utrustning och mycket annat. För nya jägare eller för de som ännu inte tagit jägarexamen finns det mycket spännande att lära sig och stora möjligheter att inhämta information från mer erfarna jägare. Dessa mässor brukar hållas både under sommaren och vintern och placeringarna brukar variera lite från år till år.

När man åker på en jaktmässa bör man planera så att man minst har en heldag där. Det kan ofta ta längre tid än man tror att gå omkring på mässan och med lite extra tid så hinner man verkligen se allt. På dessa mässor och utställningar är det också mycket vanligt att man kan se och höra olika typer av föreläsningar. Dessutom finns det ofta mycket god mat och annan underhållning att ta del av. På många mässor kan man till exempel se skyttesimulatorer och liknande som besökarna får prova fritt. Många gånger är dessa mässor utmärkta för att jägare ska finna ny och bra utrustning och få lust att byta ut den mot något nytt.

När det gäller jaktmässor är de ofta sponsrade av olika företag. De allra vanligaste sponsorerna är Aimpoint, Pinewood och olika jakt-butiker. De sponsorer som används är ofta de som är väl etablerade på marknaden samt välkända i jakt-sammanhang. De produkter som tillverkas är av bra kvalitet, dock ibland till lite högre priser. På mässorna finns det ofta möjlighet att köpa andra-sorteringar eller utgående varor till mycket lägre priser än vad produkten skulle ha kostat i butik till ordinarie pris.