Fiskemässor

Varje år arrangeras flera olika fiskemässor i Sverige. Ofta är dessa kombinerade med jaktmässor, men det finns också fristående varianter.

Fokuset på dessa mässor är helt enkelt fiske i alla dess former och varianter. Här är alla fiskare välkomna – från nybörjarmetare till proffskastare. På dessa mässor och utställningar kan man som fiskare finna mycket olika nöjen. För det första finns det många olika utrustningsdetaljer att klämma och känna på. Man kan prova olika fiskespön och man kan se olika fiskedrag. Ofta kan man också smaka på olika fisksorter, och inte sällan finns intressanta föreläsningar att titta och lyssna på.

Här finns stora möjligheter att ställa frågor, både om fiske, fiskevatten, utrustning och mycket annat. Här kan alla lära sig något nytt som de kan ha nytta av när de ska ut och fiska. Hos många av dessa mässor och utställningar finns också välkända sponsorer på plats. Där har man som fiskare möjlighet att kunna prova och se produkter, kläder och annat fiskerelaterat. Dessutom säljs produkterna ofta till kraftigt nedsatta priser. Som nybörjarfiskare kan detta vara ett bra tillfälle att samla på sig lite olika drag och spön inför säsongens kommande fisken. En stor fördel är att det ofta finns utrustning för alla här, oavsett om man kastar, metar eller flugfiskar.

Stora sponsorer som Abu Garcia och liknande brukar ofta också ha samarbete med någon form av fiskesimulator där man som fiskare kan prova på att kasta eller fiska med olika spön.

Dessa mässor äger ofta rum på platser som skiljer sig från år till år, och även tidpunkterna kan variera. Dock brukar det vara minst en mässa på våren och sedan ytterligare en på hösten. De brukar bara mycket populära och om man vill ha tag i de bästa fynden kan det vara bra att se till att vara ute i riktigt god tid.